Nieuws - 18 januari 2021

Rijn- en Binnenvaart

Er is een groot tekort aan mensen in de binnenvaart. We willen doorlopende leerlijnen vmbo en mbo realiseren voor deze sector. Het gaat om de opleidingen Matroos, Rijn- en binnenvaart, Schipper en Kapitein. Hier is een groot tekort aan mensen. 

Er is draagvlak binnen de STC-groep om de doorstroom vanuit het vmbo naar het mbo uit te werken. In werkgroepen wordt met elkaar overlegd tussen vmbo- en mbo-docenten en onderwijsmanagers. Er is gestart met het in kaart brengen van wat er al is.  Een gap-analyse toont aan dat er veel overlapping bestaat tussen de keuzevakken van het vmbo en die van mbo. Er staan al een aantal afspraken op papier zoals het stagelopen na de vakanties en aanvullende contracten voor studenten om hieraan mee te doen. Kortom we zijn goed op weg. 

Meer informatie kunt u contact opnemen met Rob van Rijn (STC).

 • News - 30 november 2021

  Praktijkverhalen gezocht

  Duurzaamheid is een hot item. Ook op scholen. Leerlingen zijn bezig met duurzame vraagstukken, maar het ontbreekt hen soms aan praktijkvoorbeelden. Graag nodigenn wij bedrijven uit om hun verhaal te vertellen over ...

 • News - 29 november 2021

  Persoonlijke aanpak samenwerking

  De samenwerking tussen school en bedrijf willen we nog persoonlijker aanpakken. Op de website staan nu 41 bedrijven die hun deuren openzetten voor leerlingen in de vorm van een bedrijfsbezoek of gastles. ...

 • News - 29 november 2021

  Kijkje in de praktijk bij IWZH Rotterdam

  Leerlingen van het Experience College zijn op bezoek geweest bij InstallatieWerk Zuid Holland locatie Rotterdam. De leerlingen zitten in hun derde leerjaar en hebben gekozen voor het profiel PIE. In het profiel PIE ...

 • News - 29 november 2021

  Op bedrijfsbezoek bij Haagbouw

  De vmbo-leerlingen van STC zijn 16 november op bedrijfsbezoek geweest bij Haagbouw op de Bankwerkerstraat. Het was een geslaagde ochtend waar de leerlingen veel hebben geleerd. Welke beroepen en opleidingen zijn er ...

 • News - 15 november 2021

  VCH Store

  Op 28 oktober 2021 opende het Vak College Hillegersberg de VCH Store in de Bergse Dorpstraat. De winkel van, voor en door leerlingen waar de leerlingen worden uitgedaagd en begeleid bij het ...

 • News - 9 november 2021

  Bijeenkomst 2 november 2021

  Het was fijn om elkaar weer te kunnen zien. Sommige mensen kenden elkaar alleen nog digitaal. De zaal was groot genoeg om afstand te houden. Dinsdag 2 november 2021 konden we trots ...

 • News - 9 november 2021

  MySkills Domein

  Hieronder een korte update van Vincent Wolsheimer over de Techlab van Melanchthon Wilgenplaslaan. Vincent: "Afgelopen zomer heeft de verbouwing plaats gevonden op Melanchthon Wilgenplaslaan. Hier zijn oude kozijnen verplaatst, waardoor er van ...

 • News - 8 november 2021

  Nieuws vanuit Jet-Net TechNet

  In de nieuwsbrief van het landelijke netwerk Jet-Net / TechNet delen zij hun nieuwe focus voor aankomend jaar en lees je hun aanbod voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en bedrijven. Lees hier ...

 • News - 11 oktober 2021

  Tech Xpress feestelijk geopend

  Op dinsdag 5 oktober werd de Tech Xpress feestelijk geopend op de VMBO lokatie van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Onder het genot van een passend gebakje (Techy tompoucen) en passende hapjes (kleine ...

 • News - 16 september 2021

  Uitnodiging 2 november 2021

  Wij willen u graag bijpraten over de STO activiteiten in Rotterdam Noord. Dit doen wij op dinsdag 2 november 2021 op het Experience College in Rotterdam met na afloop een lopend buffet. ...

 • News - 18 juni 2021

  Beroepen in Beeld

  Op 16 en 18 november 2021 organiseert SOB Rotterdam de Beroepen in Beeld-dagen. Deze dagen gaan vmbo-leerlingen op bedrijfsbezoek of krijgen een gastles/workshop op school. Het doel is om kennis te maken ...

 • News - 15 juni 2021

  Gastlessen Tooropmavo

  Dinsdag 8 juni 2021 waren er gastlessen van professionals bij Tooropmavo. Zij gaven de leerlingen een kijkje in de beroepspraktijk en vertelde hun persoonlijke loopbaanverhalen. Het was een groot succes, zowel voor ...

 • News - 15 juni 2021

  Bedrijfsbezoeken

  Op 22 en 24 juni zijn de eerste pilots zodat leerlingen een kijkje kunnen nemen in de keuken van verschillende bedrijven. Zij oriënteren zich op verschillende beroepen in de technische sector. We ...

 • News - 17 mei 2021

  SOB partner Jet-Net & TechNet

  Jet-Net & TechNet is een partner van SOB Rotterdam. Informatie wat ze kunnen bieden kun je hier lezen. In deze nieuwsbrief doe je inspiratie op over het geven van een goede gastles, dagen zij ...

 • News - 17 mei 2021

  Nieuwsbrief Tech op Zuid

  SOB Rotterdam is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam Noord en Sterk Techniek Onderwijs Zuid. Hier een update van de projecten van Rotterdam Zuid. ...

 • News - 16 maart 2021

  Jongeren met een migratieachtergrond: onbenut potentieel voor de technieksector

  Jongeren met een migratieachtergrond kiezen relatief minder vaak voor een technische richting of opleiding in het vmbo en mbo, dan jongeren met een Nederlandse achtergrond. CBS-cijfers wijzen uit dat we in het ...

 • News - 4 maart 2021

  Nieuwsbrief Tech op Zuid

  Het is weer de hoogste tijd voor een Tech op Zuid nieuwsbrief! Het heeft dit keer iets langer geduurd omdat we op zoek moesten naar een nieuwe communicatieadviseur. Gelukkig hebben we inmiddels ...

 • News - 18 februari 2021

  Spindler Installatietechniek doet ook graag mee

  Bijna geruisloos is het platform Samenwerking Onderwijs Bedrijven Rotterdam tot stand gekomen. Dit platform ondersteunt aangesloten scholen en bedrijven in Rotterdam, zodat leerlingen zich kunnen oriënteren op kansrijke beroepen in deze regio. ...

 • News - 21 januari 2021

  Nieuwsbrief STO Rotterdam Noord

  Dit is de eerste STO Rotterdam Noord nieuwsbrief. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u aan bij angela@sob-rotterdam.nl ...

 • News - 18 januari 2021

  Meer techniek in het Praktijkonderwijs

  Leerlingen maken kennis met hout-, metaal- en schildertechniek. Ook wordt er een nieuwe uitstroominrichting fietsonderhoud ontwikkeld. Er is in de periode augustus - december 2020 aandacht en tijd besteed aan de inrichting van ...