Nieuws - 18 juni 2021

Beroepen in Beeld

Op 16 en 18 november 2021 organiseert SOB Rotterdam de Beroepen in Beeld-dagen.

Deze dagen gaan vmbo-leerlingen op bedrijfsbezoek of krijgen een gastles/workshop op school. Het doel is om kennis te maken met verschillende (technische) beroepen en banen. We willen ze de praktijk laten zien. Bedrijven en organisaties in regio Rotterdam kunnen zich hiervoor kosteloos aanmelden.

Dit zijn de tijden waarop de bedrijfsbezoeken en gastlessen worden georganiseerd: dinsdag 16 november en donderdag 18 november 2021 van 10.00 uur tot 11.30 uur en 13.00 uur tot 14.30 uur. We hopen dat we het Coronavirus meer onder controle hebben en weer op pad kunnen, zodat de leerlingen hun horizon kunnen verbreden en hun talenten kunnen ontdekken.

Voor scholen

Scholen van het STO-netwerk kunnen hun vmbo-leerlingen die interesse hebben in techniek aanmelden. Uiterlijk twee weken vooraf is bekend voor hoeveel leerlingen er plek is en met wie zij zijn gematcht. Er gaan maximaal 10 of 15 leerlingen onder begeleiding naar een bedrijf. Per school is er één aanspreekpunt. Hij of zij deelt de leerlingen in en zorgt voor begeleiding. De school regelt het vervoer. De gastlessen vinden plaats op school. School zorgt voor ontvangst van het bedrijf, begeleiding in klas en een lokaal. U kunt zich aanmelden tot 20 mei 2021. Er is ook een lesbrief. We kunnen niet garanderen dat alle leerlingen gematcht kunnen worden, omdat we afhankelijk zijn van het aanbod van de bedrijven.

aanmeldformulier scholen

voor bedrijven

Bedrijven geven hun mogelijkheden en wensen aan. Zij kunnen worden ondersteund bij het bedenken van een programma voor de leerlingen van 14/15 jaar. Per bedrijfsbezoek komen er maximaal 10 of 15 leerlingen met begeleiding op bezoek. We hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet. U kunt zelf aangeven welke dagen/dagdelen u mensen kunt vrijmaken om de leerlingen te ontvangen of om een interactieve gastles/workshop te geven.

aanmeldformulier bedrijven

Doet u ook mee? Zorgt u voor die paar glimoogjes en verruimd u hun horizon? Helpt u deze leerlingen zodat zij de juiste vervolgstudie kiezen? Laat u hen kansrijke beroepen en mogelijkheden zien? We zijn u heel dankbaar! Meld u aan via het formulier.

Tot gauw! en houd vol in deze rare tijd.

Aanmelden is mogelijk tot 25 oktober 2021. Hierna gaan wij aan de slag met de draaiboeken en voorbereidingen.

 • News - 30 november 2021

  Praktijkverhalen gezocht

  Duurzaamheid is een hot item. Ook op scholen. Leerlingen zijn bezig met duurzame vraagstukken, maar het ontbreekt hen soms aan praktijkvoorbeelden. Graag nodigenn wij bedrijven uit om hun verhaal te vertellen over ...

 • News - 29 november 2021

  Persoonlijke aanpak samenwerking

  De samenwerking tussen school en bedrijf willen we nog persoonlijker aanpakken. Op de website staan nu 41 bedrijven die hun deuren openzetten voor leerlingen in de vorm van een bedrijfsbezoek of gastles. ...

 • News - 29 november 2021

  Kijkje in de praktijk bij IWZH Rotterdam

  Leerlingen van het Experience College zijn op bezoek geweest bij InstallatieWerk Zuid Holland locatie Rotterdam. De leerlingen zitten in hun derde leerjaar en hebben gekozen voor het profiel PIE. In het profiel PIE ...

 • News - 29 november 2021

  Op bedrijfsbezoek bij Haagbouw

  De vmbo-leerlingen van STC zijn 16 november op bedrijfsbezoek geweest bij Haagbouw op de Bankwerkerstraat. Het was een geslaagde ochtend waar de leerlingen veel hebben geleerd. Welke beroepen en opleidingen zijn er ...

 • News - 15 november 2021

  VCH Store

  Op 28 oktober 2021 opende het Vak College Hillegersberg de VCH Store in de Bergse Dorpstraat. De winkel van, voor en door leerlingen waar de leerlingen worden uitgedaagd en begeleid bij het ...

 • News - 9 november 2021

  Bijeenkomst 2 november 2021

  Het was fijn om elkaar weer te kunnen zien. Sommige mensen kenden elkaar alleen nog digitaal. De zaal was groot genoeg om afstand te houden. Dinsdag 2 november 2021 konden we trots ...

 • News - 9 november 2021

  MySkills Domein

  Hieronder een korte update van Vincent Wolsheimer over de Techlab van Melanchthon Wilgenplaslaan. Vincent: "Afgelopen zomer heeft de verbouwing plaats gevonden op Melanchthon Wilgenplaslaan. Hier zijn oude kozijnen verplaatst, waardoor er van ...

 • News - 8 november 2021

  Nieuws vanuit Jet-Net TechNet

  In de nieuwsbrief van het landelijke netwerk Jet-Net / TechNet delen zij hun nieuwe focus voor aankomend jaar en lees je hun aanbod voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en bedrijven. Lees hier ...

 • News - 11 oktober 2021

  Tech Xpress feestelijk geopend

  Op dinsdag 5 oktober werd de Tech Xpress feestelijk geopend op de VMBO lokatie van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Onder het genot van een passend gebakje (Techy tompoucen) en passende hapjes (kleine ...

 • News - 16 september 2021

  Uitnodiging 2 november 2021

  Wij willen u graag bijpraten over de STO activiteiten in Rotterdam Noord. Dit doen wij op dinsdag 2 november 2021 op het Experience College in Rotterdam met na afloop een lopend buffet. ...

 • News - 18 juni 2021

  Beroepen in Beeld

  Op 16 en 18 november 2021 organiseert SOB Rotterdam de Beroepen in Beeld-dagen. Deze dagen gaan vmbo-leerlingen op bedrijfsbezoek of krijgen een gastles/workshop op school. Het doel is om kennis te maken ...

 • News - 15 juni 2021

  Gastlessen Tooropmavo

  Dinsdag 8 juni 2021 waren er gastlessen van professionals bij Tooropmavo. Zij gaven de leerlingen een kijkje in de beroepspraktijk en vertelde hun persoonlijke loopbaanverhalen. Het was een groot succes, zowel voor ...

 • News - 15 juni 2021

  Bedrijfsbezoeken

  Op 22 en 24 juni zijn de eerste pilots zodat leerlingen een kijkje kunnen nemen in de keuken van verschillende bedrijven. Zij oriënteren zich op verschillende beroepen in de technische sector. We ...

 • News - 17 mei 2021

  SOB partner Jet-Net & TechNet

  Jet-Net & TechNet is een partner van SOB Rotterdam. Informatie wat ze kunnen bieden kun je hier lezen. In deze nieuwsbrief doe je inspiratie op over het geven van een goede gastles, dagen zij ...

 • News - 17 mei 2021

  Nieuwsbrief Tech op Zuid

  SOB Rotterdam is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam Noord en Sterk Techniek Onderwijs Zuid. Hier een update van de projecten van Rotterdam Zuid. ...

 • News - 16 maart 2021

  Jongeren met een migratieachtergrond: onbenut potentieel voor de technieksector

  Jongeren met een migratieachtergrond kiezen relatief minder vaak voor een technische richting of opleiding in het vmbo en mbo, dan jongeren met een Nederlandse achtergrond. CBS-cijfers wijzen uit dat we in het ...

 • News - 4 maart 2021

  Nieuwsbrief Tech op Zuid

  Het is weer de hoogste tijd voor een Tech op Zuid nieuwsbrief! Het heeft dit keer iets langer geduurd omdat we op zoek moesten naar een nieuwe communicatieadviseur. Gelukkig hebben we inmiddels ...

 • News - 18 februari 2021

  Spindler Installatietechniek doet ook graag mee

  Bijna geruisloos is het platform Samenwerking Onderwijs Bedrijven Rotterdam tot stand gekomen. Dit platform ondersteunt aangesloten scholen en bedrijven in Rotterdam, zodat leerlingen zich kunnen oriënteren op kansrijke beroepen in deze regio. ...

 • News - 21 januari 2021

  Nieuwsbrief STO Rotterdam Noord

  Dit is de eerste STO Rotterdam Noord nieuwsbrief. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u aan bij angela@sob-rotterdam.nl ...

 • News - 18 januari 2021

  Meer techniek in het Praktijkonderwijs

  Leerlingen maken kennis met hout-, metaal- en schildertechniek. Ook wordt er een nieuwe uitstroominrichting fietsonderhoud ontwikkeld. Er is in de periode augustus - december 2020 aandacht en tijd besteed aan de inrichting van ...