Nieuws - 11 oktober 2021

Tech Xpress feestelijk geopend

Op dinsdag 5 oktober werd de Tech Xpress feestelijk geopend op de VMBO lokatie van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Onder het genot van een passend gebakje (Techy tompoucen) en passende hapjes (kleine broodjes bal) spraken Jeroen van den Berg en Simon Baars de aanwezigen kort toe. Vervolgens was de eer aan Simon Baars om het lint officieel door te knippen en de Tech Xpress voor geopend te verklaren.

De stagecrew van het grafisch lyceum verzorgde een live uitzending tijdens deze opening. Zij bouwden het licht op, regelden het camerawerk, de regie, het geluid en niet te vergeten de rookmachine. Bijgestaan door drie eerstejaars leerlingen die de presentatie verzorgden, werd de opening een sterk staaltje leerlingwerk! 

Na de opening mocht het publiek de wagen bekijken en zelf voor de green screen zitten.

Tech Xpress al volgeboekt tot eind schooljaar!

De Tech Xpress rijdt nog maar kort en we zijn dit schooljaar al compleet volgeboekt! Sterker nog: de eerste boekingen voor het volgend schooljaar zijn al binnen, dat hadden we zelf niet durven dromen!

Het is voor scholen al mogelijk om te boeken voor het volgend schooljaar maar we maken wel een kleine wijziging ten opzichte van dit schooljaar. Om zoveel mogelijk scholen te kunnen bezoeken, hebben we besloten om ons vanaf september 2022 te focussen op groep 8 van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De leerlingen van groep 7 zullen dus nog een jaartje moeten wachten!

Groep 8 leerlingen moeten in de loop van het schooljaar een schoolkeuze maken en dat is precies de reden waarom de Tech Xpress bestaat. Kinderen komen er tijdens de workshops achter of het MVI-profiel ze aanspreekt of niet. Zo ja, dan kunnen ze een school kiezen waar ze lessen binnen het MVI-profiel kunnen volgen.

Daarnaast bezoeken we het voortgezet onderwijs. Ook daar zijn leerlingen die een keuze moeten gaan maken voor een studie. In dat geval gaat het om een mbo-opleiding met een MVI-profiel en ook dan kunnen zij in de Tech Xpress kennis maken met de wereld van Media, Vormgeven en ICT.

 • News - 13 juni 2022

  Nieuwe website TechTown in de maak

  Als regio Rotterdam Noord werken we momenteel aan een nieuwe website om beter te communiceren met onze stakeholders. Naast belangstelling voor Techniek & Technologie willen we onze leerlingen ‘op Noord’ ook graag ...

 • News - 13 juni 2022

  Techniekweek Toorop Mavo

  Van 7 tot en met 11 juni 2022 vond op de TooropMavo de techniekweek voor leerjaar 1 en 2 plaats.  Zo’n 200 leerlingen zijn aan de slag gegaan met vraagstukken van diverse ...

 • News - 13 juni 2022

  VCH-store een succes!

  De VCH-store is inmiddels volledig bezet en open. De winkel van, voor en door leerlingen, waar de leerlingen worden uitgedaagd en begeleid bij het ontwikkelen van talenten op het gebied van kennis, ...

 • News - 13 juni 2022

  Verdiepende stages onder lestijd

  Naast oriënterende (snuffel) stages werkt onze regio ook aan de opzet van verdiepende stages voor vmbo-leerlingen uit het 4e leerjaar. Dit zijn kortlopende stages van 2 tot 5 dagen waarbij vooraf vaststaat ...

 • News - 13 juni 2022

  T & T project circulaire economie

  De Roncalli mavo, Toorop Mavo, het STC en het Libanon Lyceum werken vanuit het Vak T&T (Technologie & Toepassing) samen aan een mooi project over duurzaamheid en circulariteit in samenwerking met bedrijven. ...

 • News - 13 juni 2022

  Meer techniek binnen het praktijkonderwijs

  Vier leerlingen van het Schreuder College hebben onlangs hun lascertificaat behaald. Docent Hans Fleischhauer van Focus Beroepsacademie heeft hen de kneepjes van het vak bijgebracht, samen met Jet Valk van het Schreuder ...

 • News - 13 juni 2022

  STC update

  De vmbolocatie van STC aan de Westzeedijk verhuist vanaf het nieuwe schooljaar naar Lloydstraat 35 in Rotterdam. Docenten hebben hun lokalen ingericht met moderne en up-to-date machines, mede dankzij het STO-budget. In ...

 • News - 13 juni 2022

  Techniek in Crooswijk

  In Crooswijk zijn de basisscholen Pierre Bayle en de Oscar Romeroschool druk bezig met het vormgeven van hun programma W&T (Wetenschap en Techniek). De kinderen uit de groepen 1 t/m 8 maken ...

 • News - 13 juni 2022

  Herinvoeren techniekprofiel BWI

  We zijn verheugd dat in Rotterdam Noord ook het profiel BWI (Bouwen Wonen Interieur) weer wordt aangeboden aan vmbo-leerlingen. Dit jaar startten 17 leerlingen op het Vakcollege Hillegersberg hiermee. Zij volgen een deel ...

 • News - 13 juni 2022

  Experience Centre

  Het Experience Centre is het nieuw ingerichte techniekcentrum van het Experience College voor de techniekprofielen MVI en PIE. Drie keer per week worden basisschoolleerlingen hier ontvangen om technieklessen te volgen. Er zijn ...

 • News - 13 juni 2022

  De TechXpress

  Het Grafisch Lyceum heeft met de TechXpress inmiddels al heel wat basisscholen bezocht.  De maanden maart, april en mei (en juni) is de Tech Xpress volgeboekt. Vanaf 15 maart tot en met 31 mei hebben ze ruim ...

 • News - 13 juni 2022

  Genderscan VHTO

  Op vier scholen in onze regio is de genderscan uitgevoerd van VHTO. De genderscan laat zien op welke wijze een school beter kan inspelen op de behoefte van meisjes en jongens. Veel ...

 • News - 13 juni 2022

  Bezoek beoordelingscommissie

  De beoordelingscommissie van STO kwam 25 februari 2022 een kijkje nemen in Rotterdam. Zij wilden graag weten hoe het ging met alle activiteiten. De programmaleiding had een gevarieerd programma in elkaar gezet ...

 • News - 13 juni 2022

  Programmaleiding: afscheid Wim

  Wim de Boom heeft zijn werkzaamheden voor STO-Rotterdam-Noord beëindigd. Hij is vanaf de start betrokken geweest bij onze regio, heeft meegeschreven aan de plannen en als lid van de programmaleiding meegeholpen om het ...

 • News - 14 februari 2022

  Nieuws Tech op Zuid

  We zijn bijna halverwege de subsidieperiode van Sterk Techniek Onderwijs en we zien een aantal mooie ontwikkelingen ontstaan bij Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam Zuid. Lees de nieuwsbrief. Nieuwsbrief Tech op Zuid ...

 • News - 31 januari 2022

  Metalent opent eigen praktijkopleidingslocatie

  In Schiedam opende onlangs Metalent Technical Education Center Plus (MTEC+) haar deuren. Deze praktijkopleidingslocatie en bedrijfsvakschool in de metaaltechniek betekent een uitbreiding van het aantal praktijkgerichte vakopleidingen in de metaal in Zuid-Holland. Metalent ...

 • News - 31 januari 2022

  Open dag Beroepentuin en Haagbouw

  Hebt u kandidaten die graag een mooi vak willen leren in de techniek? Of zoekt u beginnende vakmensen voor werkzaamheden in uw bedrijf? Bij de Beroepentuin en bij Haagbouw leiden we mensen op ...

 • News - 30 november 2021

  Praktijkverhalen gezocht

  Duurzaamheid is een hot item. Ook op scholen. Leerlingen zijn bezig met duurzame vraagstukken, maar het ontbreekt hen soms aan praktijkvoorbeelden. Graag nodigenn wij bedrijven uit om hun verhaal te vertellen over ...

 • News - 29 november 2021

  Persoonlijke aanpak samenwerking

  De samenwerking tussen school en bedrijf willen we nog persoonlijker aanpakken. Op de website staan nu 41 bedrijven die hun deuren openzetten voor leerlingen in de vorm van een bedrijfsbezoek of gastles. ...

 • News - 29 november 2021

  Kijkje in de praktijk bij IWZH Rotterdam

  Leerlingen van het Experience College zijn op bezoek geweest bij InstallatieWerk Zuid Holland locatie Rotterdam. De leerlingen zitten in hun derde leerjaar en hebben gekozen voor het profiel PIE. In het profiel PIE ...