Nieuws - 9 november 2021

Bijeenkomst 2 november 2021

Het was fijn om elkaar weer te kunnen zien. Sommige mensen kenden elkaar alleen nog digitaal. De zaal was groot genoeg om afstand te houden. Dinsdag 2 november 2021 konden we trots laten zien wat er afgelopen jaar allemaal door de STO gelden gerealiseerd was.

Iedereen kon zich vergapen aan de mooie techniekruimte van het Experience College in Rotterdam. Deze uitstraling is toch wel heel uniek. We begrijpen dat leerlingen hier graag komen en lessen volgen. Zo ziet vernieuwend onderwijs er dus uit. Buiten stond de TechXpress trailer. Deze gaat naar basisscholen in Rotterdam. De bus blijkt een groot succes want ze kunnen de vraag vanuit het onderwijs bijna niet aan.

Voor de mensen die er niet bij konden zijn, staan hieronder de presentaties. De presentatie van Hans Nieuwenburg was te groot door de filmpjes en prachtige beelden. Jammer want het was een prachtig verhaal met een lach en een traan. Het ging over samenwerken, vallen en opstaan en doorzetten. Ga voor goud! En dat gaan we zeker doen.

Na afloop was er een heerlijk vegetarisch buffet, klaargemaakt en geserveerd door mbo studenten van Zadkine Horeca. Al had niemand door dat er geen vlees in zat, het was smullen. We werden helemaal in de watten gelegd.

VHTO nam ons mee over de 0-meting van de genderscan. Ook werd het gezamenlijke LOB-plan van alles STO-scholen gepresenteerd. Mooie resultaten en mijlpalen moeten gevierd worden, en dat hebben we gedaan. Iedereen bedankt die er was!

 • News - 14 februari 2022

  Nieuws Tech op Zuid

  We zijn bijna halverwege de subsidieperiode van Sterk Techniek Onderwijs en we zien een aantal mooie ontwikkelingen ontstaan bij Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam Zuid. Lees de nieuwsbrief. Nieuwsbrief Tech op Zuid ...

 • News - 31 januari 2022

  Metalent opent eigen praktijkopleidingslocatie

  In Schiedam opende onlangs Metalent Technical Education Center Plus (MTEC+) haar deuren. Deze praktijkopleidingslocatie en bedrijfsvakschool in de metaaltechniek betekent een uitbreiding van het aantal praktijkgerichte vakopleidingen in de metaal in Zuid-Holland. Metalent ...

 • News - 31 januari 2022

  Open dag Beroepentuin en Haagbouw

  Hebt u kandidaten die graag een mooi vak willen leren in de techniek? Of zoekt u beginnende vakmensen voor werkzaamheden in uw bedrijf? Bij de Beroepentuin en bij Haagbouw leiden we mensen op ...

 • News - 30 november 2021

  Praktijkverhalen gezocht

  Duurzaamheid is een hot item. Ook op scholen. Leerlingen zijn bezig met duurzame vraagstukken, maar het ontbreekt hen soms aan praktijkvoorbeelden. Graag nodigenn wij bedrijven uit om hun verhaal te vertellen over ...

 • News - 29 november 2021

  Persoonlijke aanpak samenwerking

  De samenwerking tussen school en bedrijf willen we nog persoonlijker aanpakken. Op de website staan nu 41 bedrijven die hun deuren openzetten voor leerlingen in de vorm van een bedrijfsbezoek of gastles. ...

 • News - 29 november 2021

  Kijkje in de praktijk bij IWZH Rotterdam

  Leerlingen van het Experience College zijn op bezoek geweest bij InstallatieWerk Zuid Holland locatie Rotterdam. De leerlingen zitten in hun derde leerjaar en hebben gekozen voor het profiel PIE. In het profiel PIE ...

 • News - 29 november 2021

  Op bedrijfsbezoek bij Haagbouw

  De vmbo-leerlingen van STC zijn 16 november op bedrijfsbezoek geweest bij Haagbouw op de Bankwerkerstraat. Het was een geslaagde ochtend waar de leerlingen veel hebben geleerd. Welke beroepen en opleidingen zijn er ...

 • News - 15 november 2021

  VCH Store

  Op 28 oktober 2021 opende het Vak College Hillegersberg de VCH Store in de Bergse Dorpstraat. De winkel van, voor en door leerlingen waar de leerlingen worden uitgedaagd en begeleid bij het ...

 • News - 9 november 2021

  Bijeenkomst 2 november 2021

  Het was fijn om elkaar weer te kunnen zien. Sommige mensen kenden elkaar alleen nog digitaal. De zaal was groot genoeg om afstand te houden. Dinsdag 2 november 2021 konden we trots ...

 • News - 9 november 2021

  MySkills Domein

  Hieronder een korte update van Vincent Wolsheimer over de Techlab van Melanchthon Wilgenplaslaan. Vincent: "Afgelopen zomer heeft de verbouwing plaats gevonden op Melanchthon Wilgenplaslaan. Hier zijn oude kozijnen verplaatst, waardoor er van ...

 • News - 8 november 2021

  Nieuws vanuit Jet-Net TechNet

  In de nieuwsbrief van het landelijke netwerk Jet-Net / TechNet delen zij hun nieuwe focus voor aankomend jaar en lees je hun aanbod voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en bedrijven. Lees hier ...

 • News - 11 oktober 2021

  Tech Xpress feestelijk geopend

  Op dinsdag 5 oktober werd de Tech Xpress feestelijk geopend op de VMBO lokatie van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Onder het genot van een passend gebakje (Techy tompoucen) en passende hapjes (kleine ...

 • News - 16 september 2021

  Uitnodiging 2 november 2021

  Wij willen u graag bijpraten over de STO activiteiten in Rotterdam Noord. Dit doen wij op dinsdag 2 november 2021 op het Experience College in Rotterdam met na afloop een lopend buffet. ...

 • News - 18 juni 2021

  Beroepen in Beeld

  Op 16 en 18 november 2021 organiseert SOB Rotterdam de Beroepen in Beeld-dagen. Deze dagen gaan vmbo-leerlingen op bedrijfsbezoek of krijgen een gastles/workshop op school. Het doel is om kennis te maken ...

 • News - 15 juni 2021

  Gastlessen Tooropmavo

  Dinsdag 8 juni 2021 waren er gastlessen van professionals bij Tooropmavo. Zij gaven de leerlingen een kijkje in de beroepspraktijk en vertelde hun persoonlijke loopbaanverhalen. Het was een groot succes, zowel voor ...

 • News - 15 juni 2021

  Bedrijfsbezoeken

  Op 22 en 24 juni zijn de eerste pilots zodat leerlingen een kijkje kunnen nemen in de keuken van verschillende bedrijven. Zij oriënteren zich op verschillende beroepen in de technische sector. We ...

 • News - 17 mei 2021

  SOB partner Jet-Net & TechNet

  Jet-Net & TechNet is een partner van SOB Rotterdam. Informatie wat ze kunnen bieden kun je hier lezen. In deze nieuwsbrief doe je inspiratie op over het geven van een goede gastles, dagen zij ...

 • News - 17 mei 2021

  Nieuwsbrief Tech op Zuid

  SOB Rotterdam is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam Noord en Sterk Techniek Onderwijs Zuid. Hier een update van de projecten van Rotterdam Zuid. ...

 • News - 16 maart 2021

  Jongeren met een migratieachtergrond: onbenut potentieel voor de technieksector

  Jongeren met een migratieachtergrond kiezen relatief minder vaak voor een technische richting of opleiding in het vmbo en mbo, dan jongeren met een Nederlandse achtergrond. CBS-cijfers wijzen uit dat we in het ...

 • News - 4 maart 2021

  Nieuwsbrief Tech op Zuid

  Het is weer de hoogste tijd voor een Tech op Zuid nieuwsbrief! Het heeft dit keer iets langer geduurd omdat we op zoek moesten naar een nieuwe communicatieadviseur. Gelukkig hebben we inmiddels ...