Experience Centre

In ons techniekcentrum, het Experience Centre, is een Media-lab en een Tech-lab gecreëerd. In het Experience Centre kunnen basisschoolleerlingen lessen volgen om techniek te ervaren en om hun talenten te ontdekken.

Wijkbewoners kunnen i.s.m. de IT-Campus, TCR en de gemeente Rotterdam, ICT-lessen volgen en lessen in mediawijsheid.

In het schooljaar ’20 – ’21 draaien we een aantal pilots om het niveau, de inhoud en de lengte van de lessen goed in te leren schatten. Volgend schooljaar bieden we 2 blokken (van 100 minuten) per week aan waarin basisscholen lessen kunnen volgen in het kader van Wetenschap & Technologie. We maken hierover graag maatwerkafspraken met basisscholen over klassen, tijdstippen en onderwerpen.

In september 2021 starten we met een pilot ICT-lessen en lessen mediawijsheid voor wijkbewoners. Dit in samenwerking met TCR, de IT-Campus en de gemeente Rotterdam. We stellen hiervoor ons Experience Centre beschikbaar.

Technieklessen

PIE en MVI

Ons techniekcentrum richt zich, net als de andere techniekcentra, op Wetenschap & Technologie, met doorkijkjes naar het vak PIE (produceren, installeren en energie) en MVI (media, vormgeving en ict). De lessen zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8.

Informatie

Voor meer informatie of om lessen te boeken, kunt u contact opnemen met Jens Honig. Graag hiervoor het formulier gebruiken.

13-10-2020: PR fotografie: Experience College: Rotterdam Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij

Contactgegevens

Experience Centre - Jens Honig
Spaanseweg 110
3028 HW Rotterdam

Telefoonnummer: 0636164424

Website: https://www.xcollege.nl/


Locatie

Neem contact op met Experience Centre

    Contactformulier