GLR TECH XPRESS

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) gaat in het najaar van 2021 met een multifunctionele ‘techniekwagen’ vol innovatieve snufjes touren langs basisscholen en vo-scholen in de regio.

De techniekwagen (de TECH XPRESS) wordt ingericht met de nieuwste technieken uit de wereld van media & entertainment, zoals virtual reality, videomapping, AV-techniek en green screen. De leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs maken in de bus spelenderwijs kennis met deze technieken. De leerlingen maken een livestream uitzending van 10 minuten waarin alle workshops in beeld worden gebracht. De TECH XPRESS fungeert dan als een regiewagen. Het is de bedoeling dat de workshops van de TECH XPRESS aansluiten bij één of meerdere kerndoelen uit het basisonderwijs.

Op woensdag 9 december heeft het GLR een handtekening gezet onder een contract met Digital & Media Solutions. Dit bedrijf gaat de (technische) inrichting van de wagen verzorgen. Momenteel begint de TECH XPRESS bij carrosseriebouwer Akkermans al aardig vorm te krijgen. Wanneer de truck af is, is het een 8-meter lange aanhanger. Deze is uitschuifbaar op locatie, waardoor hij nog eens twee keer zo breed wordt. Binnen staat een lange desk met een lichttafel en 4 schermen waar content op te zien is. Niet alle workshops zullen in de TECH XPRESS plaatsvinden, filmen, sound, videomapping en video editting zullen binnen de school plaats vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team van de TECH XPRESS via: sto@glr.nl / 0623668258


Contactgegevens

GLR TECH XPRESS
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam

Telefoonnummer: 0623668258

Website: https://www.linkedin.com/showcase/glr-tech-xpress


Locatie

Neem contact op met GLR TECH XPRESS

    Contactformulier